Hotmotorshop.fi

Hotmotorshop.fi

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

12 WEEKS OUT; MILTÄ KISADIEETTI TUNTUU?

Keskiviikkona oli aika laittaa valmentajalle kuntokuvia. Ensimmäisiä kommentteja kunnon etenemisestä alkoi kuulua jo kuukausi kisadieetin aloituksesta, joka siis alkoi toukokuun 1.päivä.  Vaan mikä oli valmentajan, Harrin palaute nyt? 
Aikataulussa ollaan ja kunto on mennyt jälleen eteenpäin. Sen näin nyt kuvista itsekin. Otan kuntokuvia kisabikinit päällä pari viikon välein, joskus tulee jaettua somen puolelle, mutta enemmän kisojen lähestyessä. Valmentaja teki vähän muutoksia ruokavalioon, jännityksellä avasin uudet ohjeet, mutta ei ollut vielä banaanikaan saanut lähtöpasseja. :D 

Nyt menneen viikonlopun kuntoa

Oon tosiaan alkanut huomaamaan itsekin muutosta nyt tässä viime päivinä. Muutosta, joka ei puntarilla oo näkynyt, paitsi nyt. Odotin selkeämpää muutosta ja nopeammin (toisin sanoen heti :D), kun hiukan hätäinen oon. Järjellä ajatellen kuitenkin tiesin ja tiedän, että tämä tahti on hyvä. Noin 4 kg on lähtenyt tässä kahden kuukauden aikana ja mittaustulosten perusteella voidaan todeta sen olleen nimen omaan rasvaa. Toki tuo määrä sisältää nestettäkin, koska eihän 4 kg pelkkää rasvaa ole mahdollista polttaa. Oon muistutellut itseä, että oon etuajassa viime vuoteen nähden. Mitä hätää siis? Ei mitään, mutta itse lähtee helposti luomaan sitä - siitä huolimatta, että luotto valmentajaan on vähintään 100. Oman pään kanssa tehdään siis jälleen töitä ja tämä laji todella vaatii ja myös kehittää sitä. Tämä ei vaan ole keikistelyä ja itsensä esittämistä. Sellaisen kuvan tästä vaan voi suht helposti saada somen kautta, missä näytetään enemmän niitä muutoksia ja työn tuloksia. Siksi oon pyrkinyt jakamaan edes välillä videomateriaalia myös treeneistä, koska siellä naamataulu on aivan toinen, mitä treenien jälkeen tyytäväisin ilmein otetuissa kuvissa. Toki ne tyytyväiset fiilikset on myös ihan aitoja. Ja kyllä, itsekin luulin näitä hommia keikistelyksi ja itsensä esittämiseksi ennen kuin lajin sisään astuin. Tämä homma vaatii jäätävästi aikaa, uskoa, motivaatiota, halua kehittyä. Tätä listaa voisi jatkaa. Muistan aivan ensimmäisistä kisoista bikini fitneksessä, miten kroppa oli kokonaisen viikon jumissa. Loppupeleissä siis siellä lavalla hyöriminen on sittenkin varsin fyysinen suoritus! 

Mutta miltä tuntuu siis nyt?
Fiilis on ja on ollut hyvä. Oon nauttinut tekemisestä ja se + tulosten näkeminen pitää motivaation yllä. Ajoittain toki on ollut haastavaa asettaa treenejä arkeen - etenkin niinä päivinä, kun niitä on kaksi. Välillä on ollut väsy, mutta sitä ei voi laittaa ainoastaan dieetin piikkiin. Elämässä on toki muutakin kuin tämä ja niin pitää ollakin - kuten perhe, koti ja työ. Jotta ihan tarpeeksikin toki tässä. :D Juhannuksena pidin muutaman päivän levon salireeneistä ja lähdettiin siskon perheen luo. Ja maanantaina kulki treeni ihan toiseen malliin. Lepo teki siis tehtävänsä! Mulla ei oo kisadieetillä varsinaisia lepoviikkoja lainkaan, joten lepopäivät ovat entistä tärkeämpiä niin palautumisen, kehittymisen kuin kunnon etenemisen kannalta. 

Aerobista treeniä - intervallia yleisurheilukentällä
Treeneihin trikoot tarjoaa
Baseativa
https://baseativashop.com

Hiilihydraattivarastot ovat alkaneet pikku hiljaa vähentyä kropasta, mikä näkyy treeneissä mm. siten, että pumppia ei tule yhtä hyvin ja veto voi olla hieman pois treenin alussa. Pahalta tällainen ei tunnu eikä siinä kroppaa tuhota. Ketoosiinkaan ei missään nimessä mennä eikä sille ole tarvetta, kun kroppa ja aineenvaihdunta toimii. Lihasmassa säilyy kyllä, kun pidetään huoli proteiinin saannista, mikä on lihasten kannalta se kaikkein tärkein. Tätäkin oon peljännyt, mutta asiasta on käyty valmentajan kanssa keskustelua ja sellaista vaaraa ei ole. 

Tämän hetken ravitsemusta:
Monipuolisesti proteiinia lihasta. Rasvaakin on joka ikisellä aterialla päivässä mm. pähkinöiden ja oliiviöljyn muodossa. Ja hiilihydraattia toki on myös, mutta sen määrää vähennetään pikku hiljaa. Lähteenä esim. riisi. Varsinaisia aterioita on päivässä viisi.

Lisäksi treenien ympärillä on erilaiset treenijuomat, jotka ostan kotimaiselta lisäravinneyriykseltä Sportsnutritionilta, jota voin lämpimästi suositella jo yli kahden vuoden kokemuksen jälkeen! Tänä aikana on kehitetty mm. Force-urheiluravinnesarja ja tuotevalikoima on laajentunut mukavasti.

http://www.sportsnutrition.fi/
Koodilla: SONJA10 saa verkkokaupasta -10% alennuksen kaikista tuotteista! Käyhän hyödyntämässä!

Vajaat 3 kk, 12 viikkoa aikaa ensimmäiseen etappiin, Arnold Amateuriin Espanjassa Barcelonassa! Kyseessä on siis kansainväliset kutsukilpailut eurooppalaisille IFBB-liiton (mikä on kaikista suurin fitnesskisaliitto) kilpailijoille. Suomesta kisoihin voi lähteä vuoden sisällä SM-kisoissa kuuden parhaan joukkoon sijoittuneet. Huikea kisamatka edessä! Kisaamaan lähtee myös tiimisisko Tuula, joka kisaa Bikini fitneksessä. Uskon, että taso tulee olemaan Espanjassakin kova. Mutta helpolla en aio muita päästää. Viime syksynä sijoituin kansainvälisissä kisoissa suhteessa paremmin kuin SM-kisoissa, mikä antoi potkua ja uskoa lähteä tavoittelemaan isompia kansainvälisiä kisalavoja. Uskomattomalta ja hyvältä tuntuu se, että tällainen maalaistyttö (tai nykyään kylläkin jo nainen) pääsee tällaisiin piireihin. Todella kiitollinen. Kovasti on tehty töitä ja puskettu eteenpäin kuitenkin aika yksin - kukaan muu ei sitä työtä voi tehdä kuin itse eikä mikään siten tule ilmaiseksi.  

http://arnoldclassiceurope.es/en/

Arnoldista sitten SM-kisoihin Lahteen lokakuun alkupuolella. Lippuja onkin muuten jo myynnissä Ticketmasterissa. Lähdehän katsomaan ja kannustamaan! :)
Ensi viikolla onkin jälleen Tampereen reissu edessä!
Siitä juttua ehkä seuraavaksi, jos aikaa vain riittää! :)
Muutoin mun tekemisiä ja kisoihin valmistautumista voi seurailla Instagrammissa:

https://www.instagram.com/sonjassfit/?hl=fi
Tervetuloa! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti