Hotmotorshop.fi

Hotmotorshop.fi

maanantai 24. heinäkuuta 2017

TANKKAUSTA JA KOULUTUSTA




Viime perjantaina oli jälleen aika katsastaa valmentajan kanssa kunto. Harri totesi, että on tullut aika vähän järisyttää tätä tasaisen varmasti etenevää kisadieettiä ja arkea. Ja se tarkoitti nyt sitten tankkausta! Ou jea! Kyllähän tätä nyt vähän on odottanut. Ja tänään maanantaina on nyt sitten tankkailtu. Kroppa ei oo aivan tyhjä, mutta kuitenkin kohta puoliin 3 kk kisadieettiä on takana. Ja puoli väli ylitetty! Hyvin korkeista hiilarimääristä voitiin lähteä dieetille liikkeelle, mikä on ilman muuta hyvä juttu. Kunto on edennyt kohti kisakuntoa suunnitelman mukaan. Helppoa ei ole aina ollut, jopa rankempaakin, mitä muistaakseni vuosi sitten. Mutta motivaatio, tavoite ja tahto tehdä tätä vie eteenpäin. Nautin treenaamisesta, itsen haastamisesta (mutta ei terveyden kustannuksella) ja kilpailemisesta. Kisat lähenee ja nyt on noin 8 viikkoa aikaa ensimmäiseen etappiin. Toisaalta pitkältä tuntuva aika, toisaalta lyhyt. Vaikka sanotaan, että ei se määränpää vaan se matka, mulle molemmat on kyllä tärkeitä. Kyllä mä toivon, että myös kova työ palkittaisiin. 


Kuntoa viikonlopulta ennen tankkausta 


Ah tällaisilla herkuilla sitä on nyt tänään sitten menty 😊
Tämän kruunasi kyllä se, kun pääsi ulos syömään eikä päivää tarvinnut viettää hellan äärellä  riisin keittämistä lukuun ottamatta. Puuron valmisti parempi puolisko. <3 


Vähän parempaa ja muuta päälle kuin reenikuteet ja syömään! 


Tankkauksen tarkoituksenahan on mm. täyttää lihaksia hiilihydraateilla eri lähteistä, mikä sitten tehostaa jälleen mm. rasvanpolttoa, kun palataan takaisin vähempi hiilihydraattiseen ruokavalioon. Tankkauksessa rasvan saanti (esim. oliiviöljy) pidetään mahdollisimman matalina, proteiinia (esim. kanaa) syödään, mutta jonkin verran vähemmän, mitä muina päivinä. Tankkaustahan käytetään mm. kestävyysurheilulajeissa, mutta aina hieman eri tavoin ja vielä yksilöllisin eroin, joten se ei suinkaan ole pelkästään mikään fitnesskilpailijoiden juttu. Muun muassa Utti Hietala on kirjoittanut aika hyvin tankkauksesta. Vinkkaisin siten lukemaan hänen jutun, jos haluaa tarkempaa tietoa:


Miltäs tankkaus tuntui? No, sanotaan, että enemmnänkin olisi mahtunut. :D Kaikki paitsi riisikakut maistui todella hyvin. Vähän pelkäsin, että iskee himot ja kyllähän ne vähän yrittikin. Siihen auttoi ulkona syöminen jälkkärin kera. Oli ihana käydä ulkona syömässä, uskon, että se merkitsi kyllä miehellekin, kun edes vähän voi syödä muutakin. Vielä kun eletään kesää. Alkuun tuli aterioiden jälkeen aika täysinäinen olo, mutta aika nopeasti sitä alkoi tuntemaan, että no niin lisää ruokaa koneeseen. Vähän toki iskin väsymystäkin, kun kroppaan tuli yhtäkkiä vähän enemmän hiilaria, mutta samalla myös energiaa  Lenkillä koiran kanssa tuntui kintut aika voimakkailta, vetelät tuntemukset oli poissa. Uskon, että tulevina päivinä treenit kulkee kovemmin. En sano, että paremmin, koska ne on kuitenkin kulkeneet hyvin. Tänä päivänä oon siis pitänyt täysin lepopäivän omista treeneistä. Ainoastaan koiran kanssa ollaan tosiaan käyty reippaalla lenkillä. 




Tänä viikonloppuna oli ensimmäinen kuntosalivalmentaja-koulutuksen lähijakso. Tampereella meni siten koko viikonloppu, kiva reissu kokonaisuudessaan. Vähän poikkikin toki olin, mutta tämä maanantaipäivä on levätty ja huomenna sitten paluu töihin. Sain koulutuksesta varmuutta ja lisätietoa omaan tietopohjaan muun muassa valmentamisesta, ihmisten erilaisista tavoitteista ja niiden mukaan jaettujen salitreeniohjelmien teosta. Käytiin kuntosalilla läpi liikkeitä ja itse erityisesti nyt tekniikan näkökulmasta. Kaikki liikkeet oli toki entuudestaan tuttuja, muutamista enemmän aikaa, kun on viimeksi tullut tehtyä. Tuli tunne, että homma on hanskassa ja havaittua, miten älyttömästi sitä onkaan oppinut ja kehittynyt viime vuosina. 

Muun muassa tällaisten teemojen parissa oltiin
viikonloppuna. Käytiin läpi myös anatomiaa, erilaisia treeniliikkeitä ja ohjattiin toisia. Anatomiaa ei voi koskaan käydä läpi liikaan. Treeniliikkeissä keskityttiin nimen omaan tekniikkaan ja erityisesti aloittelijan kohdalla. Ohjaaminen oli luontevaa ja innostavaa. :) 


Jalkakyykyn tekniikkaa pelkällä tangolla; tanko yläselän lihasten päällä, polvet ja jalkaterät samassa linjassa, hyvä pito keskivartalossa ja ei muuta kun menoksi ~ hallitusti alas polvet n. 90 asteen kulmaan ja vähän nopeammin ylös.
Toivottavasti pysyy yhtä hyvänä, kun lyödään rautaa tankoon.


Lauantaina tuli tehtyä koulutuspäivän päätteeksi oma reeni Gogolla. Oli vähän voimattoman tuntuista menoa, mutta kaikkeni annoin ja kunto kuitenkin näyttää ok: lta, mikä on kuitenkin tärkeää myös. Sen mukaan pitkälti myös toimitaan ja muutetaan toimintatapoja esim. ruokavalion suhteen.


Ensi kuussa sitä sitten ollaan päteviä kuntosalivalmentajan hommaan – edellyttäen, että pääsen näytöstä läpi! :D
Mulla onkin ilo kertoa, että syksyllä mulle on mahdollista varata kuntosaliohjausta- ja valmennusta Seinäjoen Fysio2000: ssa.


Tämmöisiä kuulumisia tällä kertaa. Muuten ollut tasaista arkea, kun ei kesälomaakaan ole, mutta nyt oli jälleen vähän äksöniä, mitä myös välillä kaipaa. Seuraavaksi onkin aika kalenteroida jonkin sortin lorvipäivä, jolloin en tee oikein mitään. Niitäkin välillä tarvitsee – etenkin kun on sitä ihmissorttia, että touhaa jatkuvasti jotakin. :D Enemmänkin olisi kerrottavaa, mutta mennääs nyt näillä. Juttuideat on ilman muuta tervetulleita! 😊

Hyvää kesän jatkoa just sulle! 😊

Loppuun vielä joitakin kuvatuksia kisameikkiä harjoitelessa.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti