Hotmotorshop.fi

Hotmotorshop.fi

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

KOULUTUSTA & KISADIEETTIÄ

Holaa! Terveisiä Tampereelta!


 Tänä (tai nyt viime) viikonloppuna starttasi koulutus kohti kuntosalivalmentajaksi! Pääteemana ensimmäisellä lähijaksolla oli kehittävä harjoittelu. Ohjelmassa oli niin luentoja kuin käytännön opetusta ja harjoittelua. Aiheina mm. lihaskuntoharjoittelu, sykeharjoittelu, ravitsemus, lepo ja palautuminen. Tuttuja asioita, mutta sain vahvistusta omille ajatuksille ja tietotaidolle. Ja sain jopa uusia ajatuksia sekä näkemyksiä omaan päätyöhönkin! :) 

Alkulämmittelyä ennen spurtteja sykealueiden testaamiseksi. Hervannan yleisurheilukentällä.

 Sykkeiden tunnustelua ja sykeharjoittelua. Oma laskennallinen maksimisyke olisi 193, hieman siitä jäätiin. Testailtiin miltä tuntuu harjoitella PK, VK ja MK-alueilla.
Reeneissä Baseativan trikoot.
Aivan ihanat päällä ja tuopi muodot esiin positiivisella tavalla. Jämäkät, mutta myös joustavat. 

Oon odottanut tätä koulutusta innolla, kun tuossa talven loppupuolella päätin, että nyt on mun aika. Urheilutaustaa on paljon, mutta nyt haluan lähteä kouluttautumaan lisää tähän, mitä tänä päivänä teen, täydestä sydämestä. Seuraava lähijakso on heinäkuussa, syksyllä ollaan sitten sen osalta valmiita! :) Ensi vuonna olisi tarkoitus kouluttautua vielä lisää. Syksyä kohti multa voi varata kuntosaliohjausta Seinäjoen Fysio2000: sta keskustan toimipisteessä. Siitä paremmin lisää lähempänä. 


Viime viikonloppuna meidän tiimin poseerausvalmentaja Sirpa Lauttaanaho saapui Seinäjoelle ja me pohjalaaset bikini- ja body fitness-kilpaalijat kokoonnuttiin treenaamaan poseerausasentoja. Olipas mukava nähdä niin tuttuja kuin uusia tulevia kilpailijoita! :) Itse asustelen hieman syrjemmällä, jolloin tällaiset tahtoo etenkin viikonloppuna jäädä. Mutta nyt järjestin siten, että ehdin ja jaksoin paikan päälle. Ja onneksi lähdin! Sirpan kanssa ollaan kuljettu tätäkin matkaa kohta 4 vuotta, jona aikana musta tuli ensin bikini fitness, sitten hyvin nopeasti body fitness-kilpailija. Kiitos Sirpalle jälleen ammattitaitoisesta opastuksesta! Seuraavaksi on aikomuksena ottaa myös yksityistunteja. Ja toki jatketaan yhteisposeerausreenejä kilpailijoiden kesken. 

Kisadieetin osalta kuuluu tasaisen hyvää. Edelleen täällä nautitaan reeneistä. Välillä pyrkii mieleen ajatuksia, että oonko aikatatulussa, koska oon vaativa itselle ja tavoitteet ovat entistä korkeammalla. Sitä pakkaa edelleen olla vähän liian hätäinen ja vähän liian vaativa. Onneksi on ammattitaitoinen valmentaja, Harri. Tapasinkin Harrin perjantaina ja niinhän siinä todettiin (jopa mäkin), jotta eteenpäin on menty ja aika mukavastikin! Mitattiin rasvat pihdeillä ja saatiin todeta, että sitä on sulanut ja juu kyllä, aikataulussakin ollaan. Ei siis ressiä. Se on sellainen juttu, mikä joillakin haittaa kisakuntoon pääsyä enemmän, toisilla vähemmän. Painoa on nyt pari kiloa enemmän, mitä vuosi sitten, mutta rasvaa on vähemmän. Kiristettiin kuitenkin tahtia ja napsastiin hiilihydraattia hieman pois, proteiinia toivoin lisää ja sitä sain. Ruokaakin on nyt enemmän, mitä vuosi sitten näihin aikoihin. Tankkaukselle ei nähty tarvetta, kun kerran homma etenee näin. Sen verran toivoin kuitenkin, että Juhannuksena ei sattuisi vähähiilarista päivää ja ei onneksi osu. :D En mä mitään juhannusherkkuja kaipaa, mutta on kiva syödä kuitenkin vähän enemmän.

Tässä tämän hetken kuntoa. En voi sanoa, että tähän olisin päässyt helpolla, mutta ihan hyvin on kuitenkin mennyt. Toivottavasti sama jatkuu. Tästä ei ole enää kovin pitkä kisakuntoon, jaloista tyypillisesti sulaa ylimääräinen viimeisenä. 

Ja on tässä vielä ainakin yksi iso asia! Syksyn SM-kisoihin ja Kansainväliseen Arnold Amateur Europeen on nyt ilmoittauduttu! Jes! Ilmoittautuneet SM-kisoihin löytyy täältä:
http://nordicfitnessexpo.com/fitness-sm-kilpailijat/
Tämä ilmoittautuminen oli jonkinlainen askel eteenpäin. Tuli myös mieleen viime syksyn kilpailut monine tunnerikkaina hetkineen. Se oli niin mieletöntä kovan työn päätteeksi! Kisamatkat on nyt tosiaan varattu ja hoidettu sekä ulkomaille että SM-kisoihin, joten tässä tosiaan voi keskittyä nyt vain kisakunnon kuorimiseen. Halusin hoitaa kaikki ajoissa juurikin sen takia, ettei lopussa olisi hirveästi hommia, kun sitä on väkisinkin. Lähes kaikki kisameikitkin oon jo hankkinut. Sekin on uusi pikkuhaaste tällä kisadieetillä. Ulkomailla kisaaminen edellyttää nyt sen, että osaisin itse tehdä kisameikin. Vielä en oo sitä harjoitellut, suunnitelmissa olisi Juhannuksena ja heinäkuussa saadaan kisasisko Tuulan kanssa siihen puoleen opastusta ammattilaismeikkaajalta.

Tällaista uutta tänne suuntahan. Mun matkaa ja touhuja voi seurata paremmin Instassa:
Tervetuloa mukaan! :)

Ja jonkin verran myös Facebookissa urheilusivuilla
Käyhän tykkäämässä! Kiitos! :) 

LOPPUUN VIELÄ KESÄISIÄ KUVATUKSIA
Kotikonnuilla, louhoksella


Kotikonnuilla, Kokkookangas





On se kunto tosiaan kiristymään päin, toivottavasti saan tuotua paremman version itsestä kuin vuosi takaperin - se on edelleen oma päätavoite.

Ja muutama kuva Tampereelta nyt viikonloppuna.
Oli upea sää!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti