Hotmotorshop.fi

Hotmotorshop.fi

maanantai 7. marraskuuta 2016

MIKÄ REVERSEDIEETTI?

Noin kaksi viikkoa niin kutsuttua reverse dieettiä takana. Tämä on mun toinen tällainen dieetti, joten joku toinen osaisi selittää vielä tarkemmin, mitä tämä tarkoittaa. Mutta kirjoitan nyt mitä tiedän ja omasta näkökulmasta. Lyhyesti kirjoitettuna reverse dieetti on kausi, jolloin kaloreita ja erityisesti hiilihydraatteja lähdetään lisäämään pikku hiljaa ruokavalioon takaisin. Tämä siksi, koska aineenvaihdunta toimii hitaammin dieetin päätyttyä. Jos siis kalorit nostettaisiin saman tien normaalilukemiin, se alkaisi kertyä aikalailla vain rasvan muodossa kroppaan. Kisadieetillä nimen omaan hiilihydraatteja on vähennetty,  mutta ei lopetettu kokonaan. Näin siis mun kohdalla, joku toinen on voinut olla hetken aikaa ilman hiilihydraattejakin.


Ajatuksia & fiiliksiä reverse dieetistä

Aamupuurolle lisukkeineen iso peukku ~ kahvia unohtamatta! 
Mukana kananmunia ja Sportsnutritionin Force Glutamiinia vastustuskyvyn ja palautumisen tueksi.
http://www.sportsnutrition.fi/
Näillä evähillä töihin! 


No niin ja tämähän on mulle kaikista vaikeinta koko tässä hommassa. Huhhei! Tai ainakin sillä oletuksella tänäkin vuonna tähän vaiheeseen siirryin. Ehkä ei olisi kannattanut olettaa. Yksi syy on mahdollisesti se, että niin kauan kun seuraavaa tavoitetta/päämäärää ei ole tiedossa, on hirmu vaikeaa jatkaa ns. dieettiä edelleen ja pysyä ruokavaliossa. Kyllähän se kroppakin ruokaa huutaa. Ei koko aikaa, mutta välillä ja etenkin hiilihydraattipitoisempina päivinä. Tässä kohtaa sitä tekee kaiken lisäksi vaikka mitä mieli, aivan uusiakin ihmeellisiä asioita. Minä, joka en oo ikinä ollut mikään pullansyöjä, on nyt mennyt keksimään, jotta se onkin hyvää. Reilut 26 vuotta elämää eletty ja oon löytänyt pullan. Nyt sitä päätä kysytään. Toki oon sallinut sen yhden pullan, mutta sen jälkeen vastaan tulee, kun tahtoisi sen toisenkin. Jotta olisiko parempi kuitenkin olla ottamatta ollenkaan. :D 

 Kisadieetillä se on eri juttu, kun on tähtäin ja tavoite niin kirkkaasti mielessä. Kisojen jälkeen sai syödä pari päivää vapaasti ja paino nousi nelisen kiloa muutamassa päivässä. Siitä se lähti pikku hiljaa putoamaan, mutta ei enää kisapainoon saakka. Omalla kohdalla kisapaino oli noin 53 kg luokkaa, joten sen parin syömispäivän päästä paino oli 57 kg. Ja sitä luokkaa se on tälläkin hetkellä tätä kirjoittaessa. Omasta mielestä söin aika reippaasti. Ehkä tässäkin tuli vastaan se, miten älyttömän hyvin kroppa toimii ja aineenvaihdunta palautuu. Näin ei vain kaikilla ole ja syyt voivat olla sellaisia, joihin ei itse pysty edes vaikuttamaan.


Muun muassa tämmöistä safkaa tuli vedettyä viimeisten kisojen jäkeen ~ lasagnea, hamppariateria ja katkarapusandwichia. Eikä tässä suinkaan kaikki oo. :D 



Mites tämä vaihe nyt on sitten mennyt?
Päivästä riippuen koen aavistuksen verran helpommaksi kuin kaksi vuotta sitten. Tai ainakin puhun asiasta enemmän, mikä myös helpottaa. Ruokaa on nyt muistaakseni enemmän. Toki tämä kisadieetti oli pidempi ja väkisinkin rankempi, koska body fitneksessä tulee olla rasvattomampi ja kuivempi. Mutta jotenkin sitä on kasvanut ja kehittynyt tämänkin asian suhteen. Reverse dieetti saattaa aiheuttaa tyytymättömyyttä itseen, kun kroppa ei olekaan enää niin tiukka. Mutta se täytyy hyväksyä. Olin niin pitkään tiukassa kunnossa, että siihen alkoi tottua. Aloin työstämään tätä asiaa pikku hiljaa omassa päässäni jo kisadieetin loppuvaiheessa. Ei ole helppoa, kun näkee peilistä muka löysän kropan, kun aivan hetki sitten on erottunut kaikki vatsapalat viimeisen päälle. Vaikka ymmärtää täysin, että kisakuntoa ei voi pitää yllä, ei ole helppoa ottaa uusi vaihe heti hyvin vastaan. Kun puin kisaviikolla pitämiäni housuja viime viikolla päälle, pääsi pari turhautumisen sanaa. Miten ne nyt jo kiristää, vaikka paino on vain muutamia kiloja enemmän kuin kisaviikolla. :D Kevään kuntoon on kuitenkin matkaa kymmenisen kiloa, mutta niille lukemille ei ole tarkoitus nyt kivuta. 


Mutta on tässä vaiheessa toki hyviäkin puolia! :) Ei täällä hätä päällä ole, ihan välillä vain. Nyt nimittäin saa syödä enemmän! :D Jokainen uusi aamu alkaa puurolla - ja päivä vielä päättyykin siihen. Kisadieetillä puuroa ei ollut tosiaan lainkaan viimeisten kuukausien aikana, paitsi tankkauspäivinä. Treenit kulkee nyt  hyvin, voimat palautuvat päivä päivältä ja motivaatio on kohdillaan. Nautin kyllä kisadieetilläkin treenaamisesta, mutta nyt se on jälleen jotenkin uudella levelillä. Positiivista on ollut kuulla treenaavansa isoilla painoilla ja kyllä sitä jaksaa jälleen ihan toisella tavalla, myös olla vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Hieman sitä vetäytyi kuplaan kisojen alla. Vielä kuulen kommenttia, miten hoikka oon - se vähän palauttaa omaa mieltä maanpinnalle, kun itse kuvittelee välillä ihan jotakin muuta. Oma järki kyllä tietää oikean tilanteen, mutta tunnepuoli yrittää puskea sen päälle. Tässä ollaan sellaisessa tasapainon haku vaiheessa vähän joka asiassa nyt hetken aikaa. Balanssia balanssia.


Tämä reverse dieetti kestää noin kaksi kuukautta. Sen aikana treenejä pidetään yllä, mutta kerrat vähenevät. Salilla käydään fiiliksen mukaan kehoa kuunnellen. Aerobisia ei tehdä aivan yhtä hiki ottalla. Tämän jälkeen siirrytään kehityskaudelle (= off-season), jolloin keho ja kehon koostumus muuttuu, normalisoituu. Käytännössä rasvaprosentti nousee pikku hiljaa. Itselläni rasvat olivat kisoihin aikaan noin 6 % luokkaa, kehityskaudella se lisääntyy pikku hiljaa max 15 prosenttiin. Tai näin oon suunnitellut. 

Tähän loppuun vielä vähän kuvia, sillä
oltiin reipas viikko sitten miehen kanssa reissussa Tallinnassa
Eväät ja purkit sai jäädä kotiin
Aivan ihana reissu <3

Kuvia hotellista

Hotellin aamupalaa

Tallinnaa historialliselta Toopean mäeltä & Vanhasta kaupungista

Toopean mäeltä & Vanhasta kaupungista


Syömässä yhdessä Vanhan kaupungin ravintolassa.
Ja niitä riitti! Oli vaikia valita minne menisi syömään. :D 


Sen sijaan reverse dieetin eväät näyttää muun muassa tältä;
kaurapuuroa lisukkeineen eli valkuaisia ja vähän lakkahilloa

Salaattia tomaatin, kurkun ja ananaksen kera

Kasviksia & kanaa

Oikein ns. opiskelijaruokaa; pastaa & naudanlihaa kasvisten kera









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti