Hotmotorshop.fi

Hotmotorshop.fi

perjantai 16. syyskuuta 2016

KISOIHIN 1 ja 2 WEEKS OUT!

Kuulumisia - Missä mennähän?

Paljon on tapahtunut tässä muutaman viikon aikana. Niistä on tullut päiviteltyä enemmän Facebookin ja Instagramin puolella. Valmistautuminen kohti kisoja on kuitenkin sujunut hyvin muutaman viikon takaisen flunssan jälkeen ja eteenpäin on menty tavoitteiden mukaisesti. Välillä on ollut enemmän tai vähemmän puhti pois, mutta sitten on levätty, nukuttu hyvin ja menty taas. Olisi se ihme, jos ei tässä vaiheessa missään tuntuisi. Kaikkihan tätä tekisi, jos helppoa olisi. Tämä on kovaa työtä, kilpaurheilua. Tavoitteen ja omien unelmien eteen on tehtävä töitä, mutta kuitenkin myös itseään kuunnellen - lajissa kuin lajissa. Nyt loppuaikana erityisesti kysytään sitä päätä ja itsekuriakin. Näistä vaatimuksista ja tuntemuksista huolimatta oon nauttinut tästä. 

Tästä se lähti maanantaina! Viimeinen kova reeniviikko ennen ensimmäisiä kisoja ja tässä takana viimeinen jalkareeni. Paino kisadieetin alimmillaan juuri ennen aamupalaa. Tässä loppuviikosta paino on ollut 54 alkavissa luvuissa. Pituutta löytyy 163 cm.
 Aamupala koostuu joka aamu eri tavoin valmistetusta munakkaasta & kasviksista. Jonkin sortin pannukakkuakin on tullut joinakin aamuina väsätyksi valkuaisista, kanelista ja kardemummasta. 




Viime viikkoina on tullut nälkäkin kylään. Aineenvaihdunta on hurrannut edelleen mainiosti, se on ollut mulla aina hyvä. Treenimotivaatio on säilynyt, vaikka aina ei olisi mennyt niin hyvin kuin olisi odottanut tai halunnut. Sitä kun haluaa puskea täysillä, vaikka jalka olisi poikki (onneksi ei niin kuitenkaan ole). Motivaatio ylipäätään tähän - se on kova, kun tuntee omaksi jutukseen.Vaikka treenissä olisi tuntunut, että nyt ei niin sanotusti lähde, seuraavana päivänä on kuitenkin voinut tuntea tehneen hyvinkin. Palautuminen on ollut tässä loppuajasta huonompaa. 

Hyvä reeni ~ parempi mieli :) 
Yksi syy ylipäätään liikkua on siitä saatava ilo.
Tämä reeni tuli vedettyä Seinäjoella, Fysio2000- uudella kuntosalilla. Treenijuomana käytän aktiivisesti Sportsnutritionin Force-treenijuomia. Käyhän tutustumassa tarjontaan ja kokeile säkin. Lupaan ettet pety!



Kunto on ollut melkoisen kireä pitkään ja lajista tietämättömät ovat olleet ihmeissään. Tältä kuuluu kuitenkin juuri nyt näyttää. En tule olemaan tässä kunnossa vuoden ympäri, kyse on muutamasta kuukaudesta. Marraskuussa lähdetään palautumaan, mikä käytännössä tarkoittaa mm. sitä, että rasvan määrä kehossa palautetaan ennalleen ja paino nousee niin sanotusti normaaliin, sellaiseksi, mikä se on yleensä ollut. Tästä aiheesta, kehityskaudelle siirtymisestä, pyrin kirjoittamaan myöhemmin paremmin. Nyt keskitytään tähän hetkeen. Kaikenlaiset kommentit ovat tavalla tai toisella vieneet mua eteenpäin. Kiitos niistä - ja nöyrä kiitos ennen kaikkea tsempeistä sekä niistä kauniista sanoista, joita on tullut niin paljon! Näitä lajeja harrastavat tietävät, että näin kuuluu nyt olla. Ja totuus on, että vaikka miltä näyttäisi niin kommenttia tulee, kaikilla on omat ns. ihanteensa ja mielipiteensä.


Mun kohdalla takana on kaikkiaan kolmen vuoden omistautunut työ tälle "projektille" ja 10 vuoden kilpaurheilutausta hiihdossa & yleisurheilussa. Mä en ole aloittanut nollasta, tai olen, mutta olin silloin 6-vuotias. Ensimmäisen kerran tartuin tankoon kuntosalilla 15-vuotiaana yleisurheilutreeneissä. Sen jälkeen olen harjoitellut salilla vuodesta toiseen vähintään kerran viikossa - joskin tavoitteena on toisinaan ollut voiman lisääminen, joskus nopeusvoiman, mutta ennen näitä fitnesslajeja en ole varsinaisesti treenannut lihaksen kasvatus mielessä. Tänä päivänä ikää on 26-vuotta. Takanani seisovat huippuvanhemmat, jotka ovat olleet myös aikoinaan urheilijoita - isä kilpaillut mm. painonnostossa ja äiti yleisurheilussa. 

 Tässä nyt vähän taustaa. :) Kisoihin on tosiaan enää viikko! Tässä loppua kohden ollaan muuteltu ruokavaliota tiuhempaan tahtiin kunnon mukaan. Salireenit ovat pysyneet ennallaan koko matkan, mutta aerobiset ovat saaneet vaihtelua sekä määrän, keston että tehon mukaan. Loppua kohden tahti on kaikin puolin kiristynyt - ja onneksi on kuntokin. Saavutin tiukan kunnon melko nopeasti. Kesän jälkeen tuntui, että kunto eteni sanoin "hitaasti, mutta varmasti". Aivan viimeisinä viikkoina kunto on taas edennyt nopeammin. 


Monena aamuna on saanut nousta klo 5 joko aamuaerobiselle tai salille treenaamaan ennen töiden alkua. Näin siksi, koska oon ollut virkeämpi aamusta kuin työpäivän jälkeen. Kaikista ihanteellisin aika mulle olisi ennen puolta päivää, mutta se ei ole mahdollista. Hyvä tässä on ollut se, että oonkin huomannut olevani virkeämpi vähemmillä unilla kuin kehityskaudella. Työpäivän jälkeen on ollut joko salireeni tai oon pyrkinyt lepäämään. Arkisin oon ollut kotona seitsemän maissa - siinä ei paljon enää sille päivää ehdi. Aina vapaat viikonloput ovat olleet todella arvokas juttu! :) Ollaan varattu miehen kanssa kaikkien kilpailujen jälkeen pieni kaupunkiloma. Ihanaa päästä pitkästä aikaa reissuun ihan kahden. Meillä kummallakin on ollut aikamoiset projektit menossa viimeisen vuoden aikana. Kävi kisoissa miten kävi, nyt on aika relata ja juhlia. 


Oon tässä kisadieetin loppuaikana miettinyt, että mitäs sitä haluaisi maistaa js syödä kaikkien kisojen jälkeen. Asia ratkaistu piiitkän harkinnan jälkeen ja viime viikolla kävin ostamassa kaappiin odottamaan: Punnitse & Säästä-kaupasta mm. pähkinöitä ja Lidlistä ns. simpukkasuklaata. Heti kisojen jälkeen sitten kunnon safkat Jyväskylän American Dinerissä. Tästä viimeisimmästä en luovu. Suklaat ja pähkinät voi sen sijaan muuttua jopa ruisleipään. Ei huono sekään. :D

Siinä on monenlaista pähkinää, patukkaa ja suklaata! :)


Tämä osoituksena siitä, että kyllä me fitnessurheilijatkin herkutellaan. Niitä herkkuja vain syödään joskus, tavoitteiden mukaan sekä kohtuudella. Eikä mun ole kauheasti tehnyt tällaisia mieli, koska nämä tuovat loppujen lopuksi hirveän olon. Varsinkin pitkän tauon jälkeen tällaiset ovat shokki kropalle. Puhdas ruoka on parasta. Mutta joskus, etenkin tällaisen puolen vuoden kisoihin valmistautumisen jälkeen on kiva maistaa muutakin kuin kanaa, riisiä ja kasviksia. 

Eilen laitettiin kisatukkaa upeaan kuosiin Parturi-Kampaamo Limen toimesta. Suurkiitos! :)
Enää tarvitsee lisäpaksuutta ja miettiä, miten nämä voisi kisoihin asetella.




Tässä vielä vähän tämän hetken kuntoa viime viikonlopun PT- ja Fitnesspäiviltä - tämä on viimeinen kuntokuva täällä blogin puolella.
Matkaani voi seurata paremmin Facebookissa:
ja
Instagrammissa

Palataan vielä viimeistelyviikolla eli jo ensi viikolla! 
Tulen vielä kertomaan, mitä silloin tapahtuu! Mukavaa loppuviikkoa sinne ruudun toiselle puolen! :)

MATKASSANI MUKANA:

SPORTSNUTRITION

HOTMOTORSHOP

FIINIFRÖÖKYNÄ by YLISTARON HALPA-AITTA


KIITOS TUESTA! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti