Hotmotorshop.fi

Hotmotorshop.fi

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

KISAKAUSI LÄHENÖÖ

Ou nou se on vierähtänyt taasen reipas kuukausi. Ollut aikamoisen haipakkaa tässä vuoden alussa; muutto omaan kotiin, uusi työ ja vielä lisää uusia urakuvioita. Onhan tässä ollut äksöniä. Ja tulee olemaan. 


Ja nyt se on enää 1,5 kuukautta kisadieetin alkuun! Apuva!
Jännittävää edelleen! Toukokuussa alkaa muutosmatka kolmannen kerran kohti kisakuntoa. Odotan innolla ja toivon, että kaikki menisi nytkin hyvin ja homma lähtisi rullaamaan suunnitellusti. Toivon myös, että pystyisin tuomaan lavalle vielä paremman, hiotun paketin. Kovasti kehityksen eteen on tehty töitä. Aivan kaikkein tärkeintä olisi, että voittaisin itseni. Entä jos-ajatukset ovat yrittäneet niskan päälle, mutta oon ehdottomasti pyrkinyt ravistella niitä pois. Oon käynyt niitä ajatuksia paljon läpi, mutta myös antanut niiden tulla ja mennä, koska ne on ajatuksia - ei yhtä kuin minä. Sellaisiin ajatuksiin juuttuminen ei vie eteenpäin. Helppoa se ei ole, mutta yhtälailla, kun salilla paiskin töitä kehityksen eteen, on tässä tehtävä työtä myös oman pääkopan kanssa.

Tämän hetken kuntoa tiimin PT-päiviltä 25.3.

Helmikuussa tehtiin valmentajan kanssa päätös, mikä on pieni maailmalle, mutta iso mulle. Minä, reippaan neljän fitnessurheiluvuosien jälkeen lähden myös kilpailemaan Arnold Amateuriin! Espanja, Barcelona kutsuu syyskuussa! Ihan uskomatonta! Se vaatii jäätävän kovaa duunia, aikaa ja rahaa, mutta samalla musta tuntuu, että elän mun unelmaa, mihin en oo kuitenkaan pystynyt täysin uskomaan. Fiilis on hyvä ja tahto kova! Vapise Barcelona, Pohjanmaan maalaaslikka (tai akka) tuloo! Vielä siis yksi kuukausi, sitten saa kisakausi alkaa valmentajan sanoin: "Peto on irti!" :D Ja yhdessä aivan huipputyyppien kanssa! <3 Lisäksi tuun kilpailemaan Suomessa kansainvälisessä Ben Weider Legacy Cupissa ja totta kai SM-kisoissa. Kumpikin kisa järjestetään Lahdessa ja samana viikonloppuna. Muut mahdolliset kilpailut ovat Nordic Championships Ruotsissa lokakuun loppupuolella ja jos oikein napsahtaa niin MM-kisat joulukuussa!

Mun kisataivalta voi halutessa seurata Instagrammissa:
ja
Facebookissa:
Käyhän tykkäämässä ja osoittamassa tukesi Kiitos! :)

    
Koen, että mulla on paineita pärjätä, mutta suurimman paineen luoja olen minä itse. Onneksi siihen voi vaikuttaa. Nuo paineet kasvoivat pikku hiljaa viime syksynä kisasta kisaan. Asiasta valmentajan kanssa keskusteltiin - ja tullaan varmasti vieläkin keskustelemaan. Mikään ei ole itsestään selvää. Välillä toivoisin, että suoritusta voitaisiin jotenkin mitata paremmin. Siitä huolimatta, että uskon tuomarien toimivan oikein. Arvostelulaji; on sitä melkoiseen kilpaurheilulajiin päädytty. Vaatii aikamoista päätä ~ ei vain pelkkää fysiikkaa tai peilikuvaurheilua, kuten sellaisen kuvan voi tästä hommasta saada. Totta kai haluan menestyä - jos sellaista ei mielessä olisi, en tätä tosissani tekisi. Se lavalla hyöriminen on lopulta melko kova fyysinen ja psyykkinen suoritus. Lavallaolo aika on lopulta todella lyhyt ja siten älyttömän tärkeä. Sinä aikana on tärkeä liikkua, esiintyä, saada asennot ja tuoda oma fysiikka just eikä melkein hyvin, harjoiteltuna, mutta luonnollisena. Tärkeintä kisakunnossa on kehon symmetrisyys, lihastasapaino, kireys ja kuivuus.

Mun vahvuudet ovat palautteiden mukaan olleet kehon sopusuhtaisuus, esiintyminen/lavalla olo ja hyvät kisaluukit, joista ovat vastanneet todelliset ammattilaiset Unik Hairdressingin Riina & Henna sekä Clamos: in Sanna Nuutinen. Silti kropassa ja esiintymisessä on edelleen kehitettävää. Heikkouksina näen itse jännittämisen, mikä vaikuttaa luonnollisesti asentoihin ja esiintymiseen. SM-kisoissa en meinannut pystyä hallita jalkoja, nostin olkapäitä tietämättä korviin ja selkää olisi ollut varaa levittää useita senttejä enemmän. Ruotsin PM-kisoissa sain parannettua näitä edellä mainittuja asioita jonkin verran ja nautin lavalla olosta sen myötä enemmän ja enemmän, vaikka rankka kisakausi olikin. Rankaksi siitä teki lähinnä kisadieetin kokonaispituus, 30 viikkoa, kun tiukkaa kuntoa sai ja täytyi pitää yllä pitkään. Eipä auttaneet mitkään mätöt kisojen jälkeen. :D



Etu- ja taka-asennot SM-kisoissa


Nyt oon aloittanut poseerausasentojen harjoittelua pikku hiljaa ns. virallisesti. Toki niitä on hiottu salitreenien ohessa kisojen jälkeen, mutta varsin vähän ja epäsäännöllisesti. Jalan kivut paheni niin koviksi, että kävin eri ortopedeillä niin yksityisellä kuin julkisella puolella. Päädyttiin kuitenkin tässä kohtaa yhteistuumin siihen, että ei lähdetä leikkauksella korjaamaan. Nyt oon koittanut kuntouttaa ja saada kipuja hallintaan eri liikeharjoituksin ja vähentämällä tiettyjä rasituksia. Vaikuttaisi näillä näkymin onnistuvan. Kisakenkien pitäminen tuottaa kuitenkin vielä haastetta ja aikamoista kipua. Kuulostellaan siis tilannetta.


Kuten oon aikaisemminkin kirjoittanut, kroppa on palautunut syksyn kisoista tuntemusten mukaan hyvin. Tästä aiheesta voisin tässä jossakin vaiheessa kirjoittaa paremminkin. Joka tapauksessa kehon on täytynyt ns. pehmentyä palautuakseen ja kehittyäkseen. Pari kuukautta otti aikaa hyväksyä se. Vielä porskutetaan se 1,5 kk kehityskaudella. Treenit ovat kulkeneet hyvin ja painoja on saanut lisätä enemmän, mitä koskaan aikaisemmin on ollut. Se on ollut ilo huomata ja antanut hyvin potkua tekemiseen. Salitreenejä on edelleen viisi per viikko, aerobiset sen verran, mitä koiran kanssa lenkkeilen eri tavoin. Hiihtämässä kävin talvella 1-2 kertaa viikossa. Nyt odotellaan puolestaan rullaluistelukelejä! :) Ravitsemuksen osalta ruokaa, erityisesti hiilihydraatteja ja rasvoja, on lisätty pikku hiljaa ja keho on ottanut ne hyvin vastaan. Nyt siis syödään reippaasti - eli jonkin verran yli kulutuksen ja hitaasti nauttien.

Tämän hetken aterioita ~ kyllä kelpaa ja uppoaa :)
Välillä jopa tuntuu nälkä.

Intoa
&
jännitystä puhkuen,
Sonja-Sofia



Viime syksyn isoja hetkiä upeiden naisten kanssa💖


Kilpaurheiluani tukemassa:
Sportsnutrition
~Kotimainen lisäravinneyritys~
P.S. Nyt saat koodilla SONJA10 10% alennuksen kaikista tuotteista! :) 

Hotmotmotorshop
~MP-tarvikkeiden- ja varusteiden verkkokauppa~

Ylistaron Halpa-Aitta 
~Muotivaatteita Euroopasta~

Fysio2000
~Kuntosaleja, fysio- ja toimintaterapiayritys
Seinäjoella & Ilmajoella~
Nyt voit saada kauttani 30% alennuksen kuntosalin kuukausimaksusta! Kuukausimaksun normaalihinta on 39,90e. Ota yhteyttä: sonjasofiak@gmail.com







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti