Hotmotorshop.fi

Hotmotorshop.fi

maanantai 20. kesäkuuta 2016

TREENIKUVIOITA: MISSÄ HARJOITTELEN JA MITEN?


Mulle treenipaikka määräytyy mm. sen mukaan, miten kaukana sali on ja miten hyvin pystyn tekemään ne liikkeet, jotka ohjelmassa ovat. Näin ollen yksi treenipaikoistani on Fysio2000, Seinäjoella Törnävän asuinalueella.





Kuntosali perustettiin syksyllä 2015 ja siitä muodostui mun silmään monipuolinen kokonaisuus, missä on otettu huomioon eri toimintakykyiset ihmiset ja eri tasoiset kuntoilijat. Salilla on kaksi kerrosta; yläkerrassa paineilmalla toimivat HUR-kuntosalilaitteet ja alakerrassa amerikkalaiset, mutta suomalaisomistuksessa olevat Precor-laitteet. Lisäksi alakerrassa on vapaita painoja, kahvakuulia, tilaa venyttelyyn, kuntopiiriin ja välineitä toiminnalliseen harjoitteluun.

Yläkerran HUR-laitteita mm. olkapäille, hauiksille, keskivartalolle, reisille ja pakaroille. 




Lämmittelylaitteita; juoksumatto, kuntopyörä, spinningpyörä ja crosstrrainer.
Sekä vasemmalla aukossa sijaitsee myös hierontatuoli.




Ja alakerran Precor-laitteita mm. rinnalle, reisille, vatsalle, selälle + vapaita painoja 25 kg käsipainoihin saakka, taljat, smith kyykkyteline ja vapaa kyykkyteline. 


 


HUR- kuntosalilaitteissa on lisäominaisuutena SmartCard- kortti, joka mahdollistaa omatoimisen ja personaltraining- tyyppisen harjoittelun. Kortti asettaa painot laitteeseen automaattisesti ja nostaa tarpeen tullen vastusta, jolloin harjoittelusta tulee tavoitteellisempaa ja tehokkaampaa. Lisäksi se tulostaa harjoittelusta raportin, jota kuntoilija voi halutessaan arvioida fysioterapeutin kanssa ja suunnitella tulevaa harjoittelua. SmartCardin hinta on 12 e / kk. Fysio2000 tarjoaa mm. kuntosali- ja personal training palveluita. Voit tutustua lisää täällä: http://www.fysio2000.fi/ .

SmartCard




Vuosikortti kuntosalille maksaa 39 e / kk tai kertamaksulla 445 e. Kaikki kuntosalikortit sisältävät henkilökohtaisen ohjelman ja saliohjauksen. Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät saavat -10 %. Myös liikuntasetelit käyvät maksuvälineenä. Uutena on myös perhejäsen- ja yritysalennukset. Eli jos perheestä tai yityksestä yksi omistaa kuntosalikortin, seuraava perheen tai yritysjäsen saa kortista -10 % alennuksen, seuraava -20 % jne... aina 50 % saakka.


Miksi Fysio2000?
Itse olen aika vaativa kuntosalin suhteen, mutta täällä oon pystynyt tekemään kaikki liikkeet, jotka mun ohjelmassa on, treenipäivästä riippumatta. Sali on uusi, sopivan kokoinen ja kuten aikaisemmin kirjoitin, siihen on panostettu kattavasti huomioiden erilaiset ihmiset tavoitteineen. Se sijaitsee paikalla, josta on ennen puuttunut kunnon mahdollisuus kuntosaliharjoitteluun. Mielestäni tämä sali sopii kaiken ikäisille ja on hienoa nähdä eri-ikäisiä, kokoisia ja kuntoisia ihmisiä kohottamassa kuntoaan ja hyvinvointiaan. Koen, että se on matalan kynnyksen sali, sopii erinomaisesti myös nuorille ja eri lajien harrastajille. Siellä on tullut vastaan niin uimareita kuin pesäpalloilijoita. Ja mikä tärkeää, ilmapiiri on hyvä ja asiakaspalvelu ystävällistä. J


Miksi treenaan ja miten?
Treenaan tällä hetkellä kohti Body Fitness SM-kisoja. Mun päätavoitteena ei kuitenkaan ole treenata, että pääsisin kisalavoille. Teen tätä, koska tavoitteellinen liikunta on parasta, mitä mielestäni voin itselle tehdä, haluan kehittyä eri osa-alueilla ja myös haastaa itseäni. Totta kai kisalavat ovat iso asia, mutta se ei ole ainoastaan itse tarkoitus. Tämä kisoihin tähtäävä matka on samalla tutkimusmatka itseen ja lajiin. Näin se on ollut aina, myös silloin, kun kilpailin yleisurheilussa. Etenkin viimeisiä vuosina mun päätavoitteena oli parantaa mun omaa 100 m: n aikaa tai pituushypyn ennätystä. Harjoittelin, jotta olisin parempi itseäni vuosi vuodelta.


Harjoittelen viisi kertaa viikossa kuntosalilla. Treenaan läpi koko kehon viikossa; olkapäät, hauikset, ojentajat, selän, rinnan, vatsat, reidet, pakarat ja pohkeet. Pääosin käytän vapaita painoja ja mut voi siten nähdä heilumassa enemmän alakerrassa. Treenien tavoitteena on tällä hetkellä polttaa rasvaa, mutta samalla kasvattaa lihaksia. Näin ollen teen painoharjoittelun päälle myös nopeatempoisia harjoituksia myös crosstrainerilla, kuntopyörällä tai juoksumatolla. Nämä ovat myös erinomaisia lämmittelylaitteita. Toisinaan jään venyttelemään salille treenin päätteeksi ja istahdan rentoutumaan hierontatuoliin ennen kuin ajan kotiin hoitamaan arjen askareita.

Venyttely & toiminnallinen tila 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti